Як назавжди видалити свою сторінку на Фейсбук

Якщо ви серйозно хочете видалити свій Facebook-аккаунт, ви не самотні. Незалежно від того, чому ви на це зважилися – з міркувань приватності або щоб видалити всі відволікаючі фактори – процес видалення займе набагато більше часу, ніж ви думаєте. Для цього не існує універсальної кнопки Delete, але є покрокова інструкція, завдяки якій ви дійсно можете розпрощатися з цією соцмережею назавжди.

Врахуйте, що видалити та деактивувати – це не одне і те ж саме. Деактивація призведе до того, що ваш контент тимчасово зникне зі стрічки Facebook доти, доки ви не розблокуєте аккаунт. Видалення ж означатиме, що ви ніколи-ніколи не зможете увійти в свій профіль знову. Тому ще раз подумайте, чи справді ви на 100% готові покинути соціальну мережу та видалити з неї всю вашу інформацію.

Для тих, хто все ж таки зважився, наводимо покрокову інструкцію.

Резервна копія

поки ваш аккаунт ще існує, про всяк випадок збережіть всю інформацію з нього – фотографії, контакти або дні народження друзів. Після того, як ваш аккаунт буде видалений, доступ до цієї інформації буде втрачено.

Рекомендуємо вам завантажити копію Facebook-даних у форматі ZIP-файлу. Архів буде містити всі ваші пости, включаючи фото та відео. Ось як це робиться:

  • Зайдіть в налаштування акаунта
  • В налаштуваннях облікового запису клікніть на “загальні” у верхньому лівому кутку
  • Клацніть на “завантажити копію вашої інформації на Facebook”
  • Натисніть на кнопку “Почати створення архіву”
  • Введіть в полі свій пароль від акаунта, почнеться завантаження.

Збережіть цей файл в надійному місці на вашому комп’ютері.

Згідно з угодою користувача Facebook, коли ви видаляєте ваші фотографії та відео (на мові Facebook це називається IP-контент) або весь аккаунт, дані вилучаються за принципом роботи десктопного кошика. Контент недоступний нікому, але зберігається “доцільну кількість часу” в архівах соцмережі.

Перевірка пов’язаних додатків

Facebook настільки інтегрований в наше повсякденне онлайн-життя, що ми використовуємо його для входу в сторонні додатки, веб-сайти та сервіси. Це економить час і допомагає цим сервісам надавати нам більш персоналізовані послуги. Але не варто забувати, що при цьому ми також даємо розробникам доступ до “нашої принади” – дорогоцінним даним, які містять базову інформацію. Це наш користувальницький ID, все, що ми робим, а ще наш список друзів.

Перевірити, до яких сторонніх сервісів ви підключені через Facebook, можна в загальних налаштуваннях облікового запису. Для цього натисніть на вкладку “Додатки” в списку, який знаходиться зліва – і на екрані з’явиться повний список сторонніх сайтів, авторизація на яких проведена через Facebook.

Заковика в тому, що кожну з цих програм потрібно буде зайти та перенастроювати авторизацію таким чином, щоб вона відбувалася не з використанням Facebook, а по e-mail або, наприклад, через Twitter. Робити це, зрозуміло, потрібно, перш ніж видаляти аккаунт.

Відключення додатків від облікового запису

Після того, як ви перенастроїте авторизацію в сторонніх додатках, логічно буде відключити всі ці сайти від вашого облікового запису в Facebook. На всякий пожежний, як говориться. Для цього натисніть на хрестик навпроти кожного з них, а потім підтвердіть свої наміри натисканням на кнопку “Видалити” що з’явиться.

Але це ще не все. Після цього натисніть на “Редагувати” в верху списку додатків навпроти текстбокса “додатки, які ви використовуєте” і вимкніть платформу.

Після цього вся ваша інформація з цих програм не підлягає відновленню, а розробники більше не мають доступу до вашого ID.

Інформація з додатків

Додатки, які ви використовували, підтримуються іншими бізнесами та розробниками, які (переважно) не мають відношення до Facebook. Тому навіть після відключення вони можуть зберігати, та продовжувати використовувати вашу інформацію, до якої ви надали їм доступ раніше.

Якщо вас це турбує, Facebook рекомендує звернутися безпосередньо в підтримку цих додатків з проханням видалити вашу особисту інформацію. На щастя, правилами соцмережі передбачено, що всі сторонні розробники зобов’язані це робити на вимогу користувачів.

З Instagram складніше, оскільки це дочірня компанія Facebook. Так що змиріться з тим, що навіть якщо ви видалите там свій профіль, ваші фото будуть якийсь час зберігатися в архівах компанії “протягом доцільного строку для відновлення, або в цілях аудиту”.

Історія в Facebook

Коли ви видаляєте свій Facebook-аккаунт, всі ваші чекіни, позначки, коментарі та лайки в стрічках інших людей зникають. Рекламодавці скоріше за все також втрачають до них доступ, але щоб перестрахуватися, перш ніж видаляти аккаунт, спочатку очистіть його історію.

Для цього натисніть на кнопку “подивитися журнал дій”, який знаходиться на обкладинці вашого облікового запису, та перейдіть в журнал. Після цього сумлінно видалить або” розлайкайте” кожен пункт списку, натискаючи на олівець навпроти.

Причому, пройтися доведеться по всіх вкладках в лівій бічній панелі – по ваших публікаціях, публікаціях, які ви лайкали або коментували, фотографіям та іншим. Нічого не пропустіть, якщо хочете все зробити як слід.

Видалення облікового запису

А тепер, нарешті, те, за чим ми всі сюди прийшли.

Не випадково сторінка видалення аккаунта в Facebook зарита, як піратські скарби. Якщо ви до сих пір не можете її відшукати, клікніть сюди, а потім введіть свій логін і пароль. Натисніть на кнопку “Видалити Мій аккаунт” і підтвердіть, що ви дійсно цього хочете.

Потім зайдіть в пошту, щоб переконатися, що процес видалення запущений. Якщо відповідного листа ви не побачили, перевірте папку “спам”. Після видалення не авторизуйтеся в Facebook як мінімум 14 днів, інакше аккаунт відновиться. Згідно з правилами використання даних Facebook, повне видалення облікового запису займе місяць часу, але ваша інформація зберігається на сервері ще 90 днів у форматі бекап-копії.

5 (100%) 1 голосів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *