В Viber з’явилася довгоочікувана функція

0
163
В Viber з'явилася довгоочікувана функція

Раніше при зміні мобільного номера користувачам популярного месенджера Viber доводилося відчувати значні незручності, пов’язані з втратою облікового запису і всього пов’язаного з ним контенту — список контактів, текстів листування, підписки на паблік-акаунти, куплені стікери. Змінюючи SIM-карту, доводилося витрачати масу зусиль і часу на відновлення втрачених контактних даних, а архів листування губився безповоротно. В цілях спрощення процедури зміни номера, та збереження необхідних користувачеві даних, розробники Viber ввели нову процедуру, підвищує комфорт від використання програми.

«Зміна номера телефону — проста і досить поширена операція. У зв’язку з цим ми хочемо забезпечити максимально зручну, захищену процедуру, яка, в тому числі, збереже листування користувачів і їх контент — підкреслив гендиректор Viber Джамел Агауа.

Тепер для того, щоб змінити номер телефону, слід на основному пристрої — смартфоні або планшеті просто замінити стару SIM-картку на нову. При цьому відбудеться автоматична ідентифікація нового номера, та додаток запросить у користувача роздільна здатність на заміну старого телефонного номера на новий і збереження всіх даних листування в хмарному сховищі. Потім користувачеві просто варто ввести новий номер телефону та підтвердити його автентичність за допомогою надісланого SMS-коду.

Аккаунт з оновленим номером збереже всі користувальницькі дані: список контактів, листування, підписку на акаунти і куплені раніше стикерпаки. Одночасно всім друзям користувача в Viber буде розіслане повідомлення про зміну контактних даних з пропозицією їх оновлення.

У разі зміни не тільки номери телефонів, але і самого пристрою, необхідно попередньо перенести на новий гаджет всі контактні дані. Така можливість доступна тільки при зміні пристроїв, що працюють на сумісних ОС: Android на Android або iOS на iOS. Якщо Viber встановлений на декількох пристроях, то для успішної зміни телефону слід оновити додаток на всіх пристроях до останньої доступної версії. У разі якщо на одному з пристроїв таке оновлення не буде зроблено, аккаунт на ньому буде деактивовано.

Оцініть статтю

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here